Piatkový servis pre bežkárov č. 11

Počasie sa s bežkárskymi traťami v posledných dňoch nepekne zahráva.
 
Nekonečné oteplenie má ešte vyvrcholiť počas nadchádzajúceho víkendu, ktorý má byť veterný, upršaný s teplotami 5-8 stupňov aj na horách. Až sa nechce veriť, že sezóna by mohla končiť takto skoro...snáď sa ešte dočkáme ochladenia a sneženia.
 
Kremnické vrchy: Trate sme upravovali v priebehu utorka a stredy. Vtedy boli podmienky ešte fajn aj na Tajovskej zvážnici. Tá je s dosť obmedzenými podmienkami ešte zjazdná, no na prejazd ratraku to už nie je. Tenkú vrstvu ľado-snehu by pásmi rozbil a iba by sa ešte urýchlilo topenie. Takže plán je dnes vyzbierať skaly a konáre na začiatku Králickej zvážnice. V noci na sobotu chceme upraviť aspoň trate na Skalku aj na Hostinec. Kordícku zvážnicu dnes ráno upravili kamaráti z OZ Kordícky Hrebenák a podľa počasia ju budú upravovať aj v priebehu víkendu. Na týchto úsekoch je snehu stále dostatok, no je mokrý a pomalý.
 
Starohorské vrchy: Na tratiach medzi Šachtičkami a Donovalmi sú už nevhodné podmienky.
 
Veľká Fatra: Trať na Malom Šturci má snehu zatiaľ relatívne dostatok, no vzhľadom na predpoveď počasia a s tým spojenú takmer nulovú návštevnosť, nemá význam aktuálne plánovať zložitý proces úpravy tejto trate. Trasa je ale pre bežkárov-turistov zjazdná.
 
Fotky sú zo začiatku Králickej zvážnice, Tajovskej zvážnice a z Malého Šturca.