Piatkový servis pre bežkárov č. 8

V priebehu tohto týždňa sme sa najskôr dočkali vytúženého sneženia, keď na okolitých kopcoch napadlo asi 10 cm nového snehu, ktorý prekryl tvrdý podklad.
 
Počasie nám však stabilné ochladenie nedoprialo a štvrtkový dážď aj na horách trate premočil. Aktuálne začína ochladzovanie, ktoré vyvrcholí práve počas nadchádzajúceho víkendu. Bude slnečno a chladno.
 
Kremnické vrchy: Trate sme naposledy upravovali v noci na stredu. Aktuálne už po odmäku začínajú primŕzať, takže najmä dnes treba byť opatrní. Okolo 10:00 začne úprava Tajovskej zvážnice, ktorá bude mať po úprave veľmi dobré podmienky aj dnes. Potom v noci na sobotu budeme upravovať trate: Králiky - Chata nad Tajovom, Králiky - Kordícka zvážnica - Kordíky, Králiky – Skalka a Králiky - Hostinec. Na bežeckom štadióne na Králikoch nie sú ani teraz vhodné podmienky na úpravu.
 
Starohorské vrchy: Na tratiach medzi Šachtičkami a Donovalmi tiež v priebehu týždňa pribudlo asi 10 cm nového snehu. Ratrak PARK SNOW Donovaly trate v stredu po troch týždňoch upravil až po Šachtičky. No hlavne na okruhu okolo Jelenskej skaly to bolo aj vtedy trápenie, pod strojom často hrkotali skaly. Pred týmto víkendom tak ratrak plánuje úpravu z Donovalov po Krám, maximálne po Krčahy. Preto posielame z našej strany v priebehu piatku na obhliadku terénu náš skúter. Chlapi až na mieste uvidia reálny stav a zhodnotia aktuálne podmienky.
 
Fotografia je zo štvrtkového upršaného popoludnia zo Šachtičiek. Na otvorených úsekoch to vyzeralo takto fajn, pod stromami horšie...